1 چرا تحصیل در قبرس شمالی؟
- هزینه‌های نسبتا پایین زندگی
- عدم نیاز به مدرک زبان انگلیسی
- اعتبار دانشگا‌ها
- فرآیند آسان اخذ اقامت دانشجویی قبرس
- تنوع در رشته ها
2 دشواری های تحصیل در قبرس شمالی؟
-هزینه انرژی به نسبت ایران بسیار زیاد است
- عدم وجود آب آشامیدنی به صورت لوله کشی
- از آنجایی که لوله کشی گاز در جزیره قبرس وجود ندارد از کپسول برای تامین گاز مصرفی استفاده میشود
- دشواری زبان ترکی نسبت به انگلیسی یکی دیگر از -مشکلات است، اگر چه در محیط دانشگاه و فضاهای مرتبط همه افراد به انگلیسی مسلط هستند ولی اگر سر و کار شما به جاهایی مثل بازار میوه و بازار سنتی بیافتند حتما باید چند کلمه ای ترکی بلد باشید
3 اعتبار مدرک دانشگاه های قبرس شمالی پس از اتمام تحصیل در آنها ؟
- اعتبار سنجی مدارک دانشگاه قبرس شمالی توسط شورای آموزش عالی قبرس (YODAK) و ترکیه (YOK) تایید می‌شود و این تاییدیه در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده و پذیرفته می شود. در واقع، نظام آموزشی در قبرس بگونه ای تنظیم شده است که اکثر رشته‌ها و مقاطع تحصیلی مطابق با استانداردهای بین المللی هستند.
- علاوه بر آن اعتبار مدرک دانشگاه های قبرس توسط مراکز ارزیابی بین المللی سنجش می‌شوند. بسیاری از دانشگاه‌‌های قبرس شمالی تاییده های بین المللی اروپایی دارند و شرایطی را فراهم کرده اند تا دانشجویان بتوانند جهت گذراندن واحدهای سال آخر در کشورهایی مانند انگلستان و ایتالیا از شرایط مهاجرت به کشور ثالث بهره‌مند شوند.
4 شرایط تحصیل در قبرس شمالی به طور کلی؟
- در هر مقطعی که نیاز به ادامه تحصیل دارید باید مدارک مقطع قبلی را در اختیار داشته باشید.
- در اکثر دانشگاه ‌های قبرس شرط سنی حداکثر معمولا وجود ندارد ولی متقاضی باید حداقل ۱۷ سال سن داشته باشد.
- داشتن معافیت تحصیلی یا پایان خدمت و یا اجازه ی خروج از کشور جهت خروج از مرز برای پسران مشمول خدمت
- داشتن مدرک زبان الزامی نیست و امکان تحصیل در قبرس بدون مدرک زبان وجود دارد. در این حالت فرد متقاضی باید در آزمون زبان ورودی دانشگاه شرکت کند و حد نصاب قبولی را کسب کند. این آزمون در سطح آسان و معمولا چندین نوبت قبل از شروع ترم برگزار می شود و چنانچه به هر دلیل نمره قبولی کسب نشود، متقاضی باز هم دانشجو محسوب می‌شود ولی باید در کلاسهای زبان شرکت کند.
5 شرایط تحصیل در قبرس شمالی برای دانشجویان انتقالی؟
کلیه دانشجویان انتقالی از دانشگاه های معتبر دنیا امکان تحصیل در قبرس شمالی دارند. در این حالت دانشجویان گرامی علاوه بر مدارک دیگر نیاز به ارایه موارد زیر دارند:
- ریز نمرات از دانشگاه مبدا
- ارایه محتوای دروس که با نامهای course content یا course description شناخته می شود.
6 زمان پذیرش دانشگاههای قبرس شمالی؟
- اکثر دانشگاه های قبرس بر اساس سیستم ترمی با دو ترم در یک سال تحصیلی کار می کنند. ترم اول معمولا در سپتامبر (نیمه شهریور) شروع می شود و در ژانویه(اواخر دی) به پایان می رسد، در حالی که ترم دوم در فوریه (هفته اول اسفند) شروع و در جون(تیر ماه) به پایان می رسد.
- زمان پذیرش دانشگاه‌های قبرس معمولاً چند ماه قبل از شروع ترم تحصیلی آغاز می شود. برای نیمسال اول زمان پذیرش از فوریه( اسفند) شروع و تا جولای(مرداد) ادامه دارد. به طور مشابه، برای نیمسال دوم پذیرش از آگوست (شهریور) باز می شوند و آخرین مهلت ارسال تا دسامبر (اوایل دی) است.
- شایان ذکر است برخی رشته ها ممکن است در نیمسال دوم پذیرش نداشته باشد. همچنین برخی از دانشگاهها دروس تحصیلی را بصورت کمیته( سالی واحدی) ارائه می‌دهند. بنابراین جهت اطمینان از تاریخهای دقیق از طریق مشاورین ما یا برنامه های اعلام شده در وبسایت دانشگاه مربوطه مطلع شوید.
- علاوه بر دو ترم تحصیلی اصلی، ترم تابستان نیز وجود دارد که با توجه به زمان کوتاه آن فرصت مناسبی جهت شرکت در برخی دوره ها مثلا دوره زبان انگلیسی است. این دوره معمولا از جولای(تیر) شروع می‌شود و تا آگوست(اواخر مرداد) ادامه دارد. چنانچه به هر دلیل از زمان پذیرش دانشگاه‌های قبرس عقب ماندید نا امید نشوید زیرا ممکن است شرایط اپلای تا زمان حذف و اضافه ترم تحصیلی جدید وجود داشته باشد.
7 آیا کار دانشجویی در قبرس امکان پذیر است؟
-اجازه کار دانشجویی در قبرس بسته به زمان سال تحصیلی متفاوت است. در طول ترم، دانشجویان مجاز به حداکثر 20 ساعت کار در هفته هستند، در حالی که در فصل تعطیلات، می‌توانند تا 40 ساعت در هفته کار کنند. اگر چه کنترل و نظارت دقیق در میزان ساعت کاری انجام نمی‌شود ولی توجه به این نکته ضروری است که دانشجویانی که بیش از ساعات مجاز کار می کنند ممکن است با عواقب قانونی مواجه شوند، بنابراین بهتر است محدودیت ها را رعایت کنید.
- درامد کار دانشجویی در قبرس بسته به نوع شغل و صنعت متفاوت است. برخی از مشاغل محبوب برای دانشجویان شامل کار در کافه ها، بارها، رستوران ها و فروشگاه های خرده فروشی است. که پایه حقوق رسمی وزارت کار برای کار پاره وقت حدودا 8000 لیر و تمام وقت حدودا 16000 لیر در ماه می باشد. برخی دیگر از دانشجویان نیز کارهای آزاد مانند تدریس خصوصی ،انجام پروژه یا کار در کتابخانه دانشگاه و… را انتخاب می‌کنند.
8 آیا امکان گرفتن بورسیه تحصیلی در دانشگاههای قبرس شمالی وجود دارد ؟
- شرایط بورسیه قبرس شمالی ممکن است برای دانشجویان بین المللی متفاوت باشد اما برای دانشجویان ایرانی معمولا بورس تحصیلی قبرس در اکثر دانشگاه‌ها ۵۰درصد در نظر گرفته می‌شود، که لازم به ذکر است امکان اخذ بورسیه مازاد ۷۵ تا ۱۰۰ درصدی از طریق نمایندگی های مجاز وجود دارد و دانشگاه چنین بورسیه ای را به آسانی به طور مستقیم به متقاضی ارائه نمی دهد. در صورت نیاز مشاورین ما در مرکز مشاوره k&k شرایط شما را بررسی نموده و اقدامات لازم را انجام میدهند.
9 ویزای تحصیلی و اقامت تحصیلی قبرس شمالی؟
- پس از بررسی و انتخاب دانشگاه، نوبت به گرفتن ویزای دانشجویی قبرس شمالی می‌رسد. خوشبختانه اخذ ویزای تحصیلی قبرس شمالی برای ایرانیان چندان دشوار نیست چرا که قبرس شمالی قوانین حاکمیتی را از ترکیه می گیرد و ورود به ترکیه برای ایرانیان نیاز به ویزا ندارد. در واقع ویزای تحصیلی قبرس شمالی بصورت فرودگاهی برای متقاضی صادر می‌شود. علیرغم اینکه شرایط اخذ ویزای تحصیلی قبرس شمالی دشوار نیست ، اما در سالیان اخیر به علت مهاجرتهای غیر قانونی ،سختگیری فرودگاهی در بدو ورود به قبرس شمالی بسیار شدید شده است و بارها به دلایل متفاوت شاهد دستگیری و بازداشت شهروندان از سوی ماموران فرودگاه ارجان قبرس بوده ایم. که متاسفانه در چنین شرایطی فرد بازداشت شده در صورت اقناع نشدن ماموران پس از بازجویی به کشور دیپورت می‌شود و شرایط بازگشت مجدد بسیار دشوار و گاها غیر ممکن میشود. لذا توصیه می‌شود فرآیند اخذ ویزای تحصیلی را از طریق مشاورین حرفه ای و با تجربه مانند مشاورین مرکز مشاوره k&k انجام دهید تا هماهنگی فرودگاهی در بدو ورود شما انجام شود. (توصیه اکید می شود اگر پروسه پذیرش شما توسط همکاران ما در مرکز مشاوره k&k انجام شده است در روزهای استقبال که در وبسایت ما درج شده تشریف بیاورید)
- لازم به ذکر است مشاوره و اخذ پذیرش توسط همکاران ما به صورت کاملا رایگان انجام میشود.
10 ویزای تحصیلی قبرس برای دانشجویان افغانستانی ؟
- اتباع افغانستان میتوانند برای تحصیل در قبرس شمالی اقدام نمایند . ولی سختگیری ورود به خاک این کشور برای اتباع افغان به دلیل نشان دادن مدارک نامعتبر از سوی ایشان در سالهای اخیر بیشتر است. در صورتی که مدارک تحصیلی و اقامتی شما قانونی و مورد تایید است میتوانید از طریق همکاران ما در مرکز مشاوره تحصیلی k&k اقدام نمایید.
11 هزینه خوابگاه و غذا برای تحصیل در قبرس شمالی چقدر است؟
- خوابگاه و اقامت: یکی از بزرگ‌ترین هزینه‌های دانشجویان، محل اقامت است. هزینه اجاره یک اتاق در یک آپارتمان بصورت مشترک حدودا بین 100 تا 300 دلار در ماه است، در حالی که یک آپارتمان یک خوابه بصورت انفرادی حدود 300 تا 500 دلار در ماه هزینه دارد. البته اکثر دانشگاه های قبرس خوابگاههایی در محوطه خود دارند که می تواند هزینه های اسکان دانشجویی را کاهش دهد.
- غذا: هزینه خورد و خوراک یکی دیگر از هزینه های مهمی است که باید در نظر گرفت. یک وعده غذایی در یک رستوران می تواند حدود 6 تا 10 دلار هزینه داشته باشد، در حالی که یک وعده غذایی در یک رستوران سطح پایین‌تر حدود 3 تا 6 دلار است. دانشجویان همچنین می توانند با آشپزی در خانه یا استفاده از سرویس غذای خوابگاه در مخارج خود صرفه جویی کنند. هزینه مواد غذایی برای یک هفته حدودا بین 20 تا 40 دلار است.
- هزینه حمل و نقل در قبرس شمالی نسبتا پایین است. اکثر دانشگاهها در قبرس سرویس های ایاب ذهاب دارند که بصورت رایگان در مسیر بین دانشگاه و مرکز شهر در حرکت هستند. کرایه اولیه تاکسی ها نیز حدودا ۲تا ۳ دلار است. علاوه بر آن وسایل نقلیه ای بنام ‌دولموش در قبرس شمالی هستند که نرخ ارزان‌تری دارند. خرید ماشین شخصی نیز یکی دیگر گزینه های رفت آمد است چرا که قیمت ماشین در قبرس شمالی ارزانتر از ایران است.
12 برای سفر اول به قبرس چه وسایلی با خود همراه ببریم؟
در قبرس تقریباً همه چیز با کیفیّت خوب وجود دارد. ولی در اولین سفر خود بهتر است برخی لوازم را از ابتدا با خود به همراه داشته باشید؛ لوازم شخصی، لوازم بهداشتی، داروهای تجویزی پزشک، تعدادی لباس مناسب با فصل سرد یا گرم، پتوی مسافرتی و روانداز ساده.
13 چه خوراکی هایی در قبرس وجود ندارد؟
در قبرس برخی مواد غذایی، چون برنج و چای ایرانی، نبات ، لپه ، زرشک، انواع کشک، رشته ی آش، شنبلیله، زعفران، لواشک، پفک، شیرینی های ایرانی، گز، سوهان و سایر سوقاطی های مخصوص ایران نایاب و یا کمیاب (طبیعتا با قیمتی گزاف) است.
14 مدارک مورد نیاز برای پذیرش دانشجویی (برای مقاطع کاردانی و کارشناسی)
• اصل و ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
• اصل و ترجمه ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی
• درصورت درخواست برای رشته های دانشگاه هنر ارائه نمونه کار (پورتفولیو) الزامی است
• عکس پرسنلی
• عکس از صفحه اول پاسپورت
• وضعیت تاهل
• آدرس ایمیل
• آدرس محل سکونت
• نام و نام خانوادگی مادر به لاتین
15 مدارک مورد نیاز برای پذیرش دانشجویی (برای مقاطع کاردانی و کارشناسی)
• اصل و ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
• اصل و ترجمه ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی
• درصورت درخواست برای رشته های دانشگاه هنر ارائه نمونه کار (پورتفولیو) الزامی است
• عکس پرسنلی
• عکس از صفحه اول پاسپورت
• وضعیت تاهل
• آدرس ایمیل
• آدرس محل سکونت
• نام و نام خانوادگی مادر به لاتین
16 مدارک مورد نیاز برای پذیرش دانشجویی (برای مقاطع کاردانی و کارشناسی)
• اصل و ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
• اصل و ترجمه ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی
• درصورت درخواست برای رشته های دانشگاه هنر ارائه نمونه کار (پورتفولیو) الزامی است
• عکس پرسنلی
• عکس از صفحه اول پاسپورت
• وضعیت تاهل
• آدرس ایمیل
• آدرس محل سکونت
• نام و نام خانوادگی مادر به لاتین
17 مدارک مورد نیاز برای پذیرش دانشجویی (مقطع کارشناسی ارشد)
- اصل و ترجمه مدرک کارشناسی
- اصل و ترجمه ی ریزنمرات دوره ی کارشناسی
- عکس پرسنلی
- عکس از صفحه ی اول پاسپورت
- وضعیت تاهل
- آدرس ایمیل
- آدرس محل سکونت
- نام و نام خانوادگی مادر به لاتین
18 مدارک مورد نیاز برای پذیرش دانشجویی (مقطع دکترا)
- اصل و ترجمه مدرک کارشناسی ارشد
- اصل و ترجمه ی ریزنمرات دوره ی کارشناسی ارشد
- توصیه نامه یا معرفی نامه از اساتید دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد (2 مورد)
- داشتن طرح پژوهشی و یا پروپوزال اولیه
- عکس پرسنلی
- عکس از صفحه ی اول پاسپورت
- وضعیت تاهل
- آدرس ایمیل
- آدرس محل سکونت
- نام و نام خانوادگی مادر به لاتین